Data & Informatie

Gemeenten digitaal sterker maken

De komst van digitale technologie heeft onze samenleving ingrijpend veranderd. Vooral in de publieke sector is digitalisering een hot topic geworden. Mensen verwachten meer van dienstverlening, terwijl de druk op de uitvoering toeneemt en nieuwe regels een andere aanpak vereisen.

Maar hey, wij zijn hier om te helpen! Met slim informatiemanagement en data-gedreven besluitvorming kunnen we de publieke dienstverlening een flinke boost geven. Denk aan beter beleid, efficiënter werken en zelfs voorspellingen maken.

Wij snappen dat maar al te goed. Met onze bakken ervaring in de (lokale) overheid kennen we de ins en outs van het politieke spel, de verschillende belangen en domeinen. We combineren die kennis met onze skills in mensen, data, processen en tech om échte maatschappelijke impact te maken. En we kijken niet alleen naar wat er gedaan moet worden, maar ook naar wie het moet doen. We investeren flink in de groei en ontwikkeling van onze mensen, met een eigen Academie vol up-to-date kennis.

Applicaties & Systemen

Onze experts zijn echt toppers als het aankomt op het finetunen en verbeteren van IT-systemen. Ze snappen als geen ander hoe belangrijk het is om die systemen te laten aansluiten bij de wensen van verschillende gebruikers. En ze hebben de skills om verschillende systemen naadloos te integreren in de soms behoorlijk complexe IT-infrastructuur van een gemeente.

Als het gaat om het optimaliseren van processen, zijn onze specialisten de drijvende kracht achter het omzetten van ontdekte verbeterpunten naar praktische tech-oplossingen. Ze houden daarbij rekening met de specifieke behoeften en uitdagingen en voeren gerichte, op maat gemaakte verbeteringen door. Zo zorgen ze niet alleen voor een boost in efficiëntie, maar dragen ze ook bij aan een veiligere en effectievere informatiestroom binnen de gemeentelijke setting.

Analyse & Security

Onze analisten zijn meesters in het omzetten van data naar inzichten die gemeenten kunnen gebruiken om hun aanpak van maatschappelijke uitdagingen en dienstverlening te verbeteren. Of het nu gaat om burgergegevens, analyses of het voorspellen van trends, ze draaien er hun hand niet voor om. Kennis van systemen en de kunst van koppelingen maken zijn hierbij essentieel. Deze analyses kunnen zelfs beleidsbeslissingen beïnvloeden.

Daarnaast hebben we ook specialisten in ons netwerk die verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en handhaven van veiligheidsbeleid, het managen van risico’s, het coördineren van reacties op beveiligingsincidenten en het implementeren van maatregelen om de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gemeentelijke informatie te waarborgen.

Advies & Management

Wij slaan de brug tussen de leidinggevenden en IT, en voorzien gemeenten en overheidsinstanties van waardevol strategisch advies. Ons doel? Het begeleiden van de herinrichting van bestaande én toekomstige IT-systemen, inclusief hardware en software, om bedrijfsprocessen te boosten.

Onze aanpak is niet enkel gericht op kostenbesparing en efficiency, maar gaat dieper, met aandacht voor cruciale publieke waarden. We snappen dat IT-beslissingen in de publieke sector verder gaan dan de financiën alleen. De focus van onze professionals ligt op het behouden van publieke waarden zoals transparantie, toegankelijkheid en inclusiviteit. Bij het vormgeven van IT-systemen streven we naar oplossingen die niet alleen efficiënt zijn, maar ook passen bij de bredere missie van gemeentelijke en overheidsdiensten.

Meer weten over ons? Laten we samen een kop koffie drinken!

Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan

PFS en Digitallstars gaan samen verder als Digitallstars