27 december 2023
Werk en Carrière

5 reflectievragen om je werkplezier te stimuleren

Werkplezier

Het nieuwe jaar staat voor de deur, en dat betekent niet alleen oliebollen, champagne, en goede voornemens, maar ook een gloednieuwe kans om je carrière onder de loep te nemen. Ben je echt happy in je huidige job? Krijg je een glimlach van je dagelijkse taken, of voelt het eerder als een sleur? Bij PFS geloven we in werkplezier, en het is de hoogste tijd om te checken of jij nog steeds die sparkle voelt! Door deze 5 simpele vragen te beantwoorden (aan jezelf), ontdek je vanzelf wat je van je huidige baan vindt.
 

1. Wat heb je aan een functietitel?

Laten we eerlijk zijn, functietitels zijn vaak als kerstverlichting: mooi om naar te kijken, maar uiteindelijk gaat het om het gevoel dat ze je geven. Neem even de tijd om na te denken over wat je écht leuk vindt om te doen. Is het jouw passie om problemen op te lossen, te innoveren of misschien gewoon een positieve impact te hebben op anderen? Wie weet kom je erachter dat jouw plezier niet draait om een titel op je LinkedIn-profiel, maar om de impact die je maakt.
 

2. Back to the roots: waarom begon je hieraan?

Denk eens terug aan het moment waarop je begon met werken. Wat waren je verwachtingen? Heb je die waargemaakt, of ben je een beetje verdwaald in de jungle van deadlines en vergaderingen? Neem even de tijd om terug te gaan naar de basis. Wat motiveerde je toen? Hoe kan je die motivatie weer terugbrengen in je dagelijkse werk?

"Vraag om nieuwe verantwoordelijkheden, neem deel aan een project buiten je comfortzone, of stel voor om een andere rol op te pakken"

3. Ben je eigenlijk wel een gewoontedier?

Routine kan echt je werkplezier verpesten. Als je het gevoel hebt vast te zitten in een saaie dagelijkse routine, is het misschien tijd om dingen op te schudden. Vraag om nieuwe verantwoordelijkheden, neem deel aan een project buiten je comfortzone, of stel voor om een andere rol op te pakken. Verandering brengt vaak nieuwe energie en kansen met zich mee.
 

4. Durf je nieuwe samenwerkingen aan te gaan?

Soms is het gevoel van routine te wijten aan het ontbreken van nieuwe prikkels. Probeer samen te werken met collega’s van verschillende afdelingen. Door te brainstormen en te leren van anderen, krijg je niet alleen nieuwe inzichten, maar ontstaat er ook een gevoel van verbondenheid. Samenwerken kan niet alleen de werksfeer verbeteren, maar ook nieuwe mogelijkheden voor uitdagingen en groei blootleggen. Dus, trek erop uit en ontdek wat jouw collega’s te bieden hebben!
 

5. Ontwikkel je jezelf wel genoeg?

Blijf niet stilstaan; groei mee met je ambities. Kijk eens naar mogelijkheden voor trainingen, workshops of zelfs een nieuwe opleiding. Bespreek ook met je werkgever of er budget is om te investeren in jouw ontwikkeling of overtuig ze dat dit voor beide partijen een win-win situatie kan zijn.

Dus, laat dit jaar het jaar zijn waarin je niet alleen elke maand uitkijkt naar je salarisuitbetaling, maar ook ontdekt wat jouw werkplezier geeft. Het is tijd om het roer om te gooien en te stralen in wat je doet. Cheers to werkplezier! 🚀

Heb je een sparringspartner nodig bij het beantwoorden van al deze vragen of wil jij jezelf (blijven) ontwikkelen in de wereld van Finance of Data & Informatie? Neem dan eens contact met ons op en wie weet helpen wij elkaar in het nieuwe jaar!

Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan

PFS en Digitallstars gaan samen verder als Digitallstars