8 maart 2024
Finance

Hoe blijf je bij in de wereld van Finance?

finance

Om bij te blijven in de wereld van Finance en je werk goed te kunnen blijven doen, is het verstandig om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Natuurlijk kun je investeren in de aanschaf van boeken of het volgen van opleidingen, maar er zijn ook snellere en minder kostbare manieren om jezelf te voorzien van actuele en relevante informatie.
 

1. Volg relevante nieuwsbronnen

Eén van de beste manieren om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen Finance is door relevante nieuwsbronnen te volgen. Denk aan financiële websites, maar ook aan blogs, podcasts en nieuwsbrieven die zich richten op Finance.

Voor financieel nieuws in Nederland zijn er verschillende betrouwbare nieuwsmedia. Een deel van de content is gratis beschikbaar, maar houd er ook rekening mee dat een groot deel alleen voor betalende klanten is.

Het Financieele Dagblad (FD): Het FD is een gerenommeerde krant die zich richt op financieel-economisch nieuws en analyses. Het biedt diepgaande reportages aan over diverse onderwerpen, waaronder beurzen, bedrijfsnieuws, economische ontwikkelingen en internationale financiële markten.

RTL Z / RTL Nieuws Economie: RTL Z Nieuws is een televisieprogramma dat zich richt op zakelijk nieuws, financiële markten en economische ontwikkelingen. Daarnaast biedt RTL Nieuws actuele updates, analyses en interviews met experts op het gebied van financiën en economie.

BNR Nieuwsradio: BNR Nieuwsradio is een radiostation en online platform dat zich volledig richt op zakelijk nieuws, economische ontwikkelingen en financiële markten. Het biedt live-uitzendingen, podcasts, interviews, analyses en achtergrondverhalen over diverse financiële onderwerpen.

NRC Handelsblad: Hoewel NRC Handelsblad een algemene krant is, biedt het ook uitgebreide dekking van financieel-economisch nieuws. Het heeft speciale secties en bijlagen gewijd aan zakelijke en financiële onderwerpen, naast de reguliere berichtgeving.

Business Insider: Met een focus op innovatie, technologie, financiën en economie streeft Business Insider ernaar om een ​​betrouwbare bron van informatie en inzicht te zijn voor besluitvormers en geïnteresseerden in het bedrijfsleven.

De Telegraaf Financieel: De Telegraaf heeft een speciale sectie gewijd aan financieel nieuws, genaamd ‘DFT’ (De Financiële Telegraaf). Het biedt nieuws over beurzen, bedrijfsnieuws en economische ontwikkelingen, evenals analyses en opinieartikelen van financiële experts.

"LinkedIn biedt verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan webinars of fysieke events over financiële onderwerpen"

2. Gebruik LinkedIn om jezelf te ontwikkelen

LinkedIn is het enige zakelijke social media platform en is daarmee ook dé plek waar financiële professionals van over de hele wereld samenkomen. Door lid te worden van relevante groepen en deel te nemen aan discussies, kun je waardevolle contacten leggen met mensen uit de industrie, waardoor je toegang krijgt tot inzichten, kansen en nieuws.

Naast een netwerk opzetten kun je nog op andere manieren kennis opdoen op LinkedIn:

Volg invloedrijke personen en bedrijven: Op LinkedIn kun je invloedrijke personen en bedrijven in de financiële sector volgen. LinkedIn wijst ook ‘Top Voices’ aan: personen die consistent content delen en welke gewaardeerd en vertrouwd word. Door updates en berichten van deze personen en organisaties te volgen, blijf je op de hoogte van de laatste trends, ontwikkelingen en analyses binnen de financiële wereld. Kijk wel uit voor zogenaamde ‘finfluencers’, influencers die zich voordoen als financieel adviseur. Vaak maken finfluencers reclame voor bedrijven waaraan zij geld verdienen en verspreiden ze ongefundeerde meningen of zelfs valse informatie.

Neem deel aan webinars of fysieke events: LinkedIn biedt verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan webinars of fysieke events over financiële onderwerpen. Door deel te nemen aan deze events kun je kennis opdoen, ervaringen delen en inzichten verwerven van experts in de branche.

Wil jij eens sparren over je carrière in de financiële dienstverlening? Neem contact met ons op of kijk bij onze openstaande opdrachten en vacatures.

Afke van den Tweel 06 23 78 33 66

Foto door Austin Distel via Unsplash

Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan

PFS en Digitallstars gaan samen verder als Digitallstars