29 maart 2024
Finance

Waarom de financiële sector jong talent omarmt

Waarom de financiële sector studenten en starters omarmt

Wie finance studeert, heeft een streepje voor op de arbeidsmarkt. Uit onderzoek van carrièrenetwerk Magnet.me blijkt dat werkgevers een sterke voorkeur hebben voor afgestudeerden in finance-gerelateerde studies. Werkgevers hebben hiervoor verschillende redenen.

In de top 50 van meest gewilde studies onder werkgevers, samengesteld door het loopbaanplatform voor jonge professionals, komen maar liefst acht finance-studies voor. Bovenaan de lijst staan de masteropleiding Finance aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de master Finance aan Tilburg University. Ook de studie Business Administration/Strategy & Organization aan de Vrije Universiteit Amsterdam scoort hoog.
 
Meest populaire studies 2023

Laurens van Nues, directeur van Magnet.me, benadrukt het groeiende belang van finance studenten op de arbeidsmarkt. “De financiële sector is erg groot, de grote banken maken recordwinsten en fintech is enorm in opkomst. Daarmee stijgt de vraag naar finance studenten. Ze zijn daarbij ook buiten deze sector inzetbaar, bijvoorbeeld als consultant of als business analist.

"De financiële sector is erg groot, de grote banken maken recordwinsten en fintech is enorm in opkomst"

Financiële instellingen, zoals banken, verzekeraars en leasemaatschappijen, ervaren ook een toename in de controle over hun klanten door de groeiende aandacht voor Customer Due Diligence (CDD) en Know Your Customer (KYC) procedures. Deze ontwikkeling resulteert in een stijging van het controlerende werk binnen deze instellingen. Bovendien staat de financiële sector voor de implementatie van de nieuwe Pensioenwet, wat in de komende jaren zal leiden tot diverse systeemmigraties. Deze veranderingen vormen een passend takenpakket voor starters binnen de financiële sector.
 

Data Science en AI

Naast finance worden ook data science en Artificial Intelligence (AI) steeds populairder onder werkgevers. De studie Data Science and Society van Tilburg University prijkt bijvoorbeeld op de vierde plek in de top 10 van meest gewilde studies. In vergelijking met 2022, waarin er vijf data-studies in de top 50 stonden, zijn dat er dit jaar maar liefst veertien.

Voor het eerst maakt ook de studierichting Artificial Intelligence (AI) haar opwachting in de lijst van populaire studies bij werkgevers. De AI-bacheloropleiding aan de Vrije Universiteit Amsterdam staat daarbij in de schijnwerpers.

Lijkt het jou ook uitdagend om werkzaam te zijn binnen de financiële dienstverlening? We helpen je graag met de volgende stap in je carrière! Laat je gegevens achter, dan plannen we samen een kennismaking in!

Afke van den Tweel 06 23 78 33 66
Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan

PFS en Digitallstars gaan samen verder als Digitallstars