24 januari 2024
Werk en Carrière

Tips voor het maken van het perfecte CV

De eerste stap om een nieuwe werkuitdaging aan te gaan is om een CV te uploaden dat de aandacht trekt van recruiters en hen overtuigt dat jij de juiste kandidaat bent voor een bepaalde functie. Het is dus belangrijk om je CV regelmatig te updaten, maar ook om aan te passen aan de functie waarvoor je solliciteert. Hier zijn enkele tips voor het maken van het perfecte CV.

Houd het kort en bondig. Een CV moet maximaal twee pagina’s lang zijn. Recruiters hebben niet veel tijd om CV’s te lezen, dus zorg ervoor dat je de belangrijkste informatie op een duidelijke en beknopte manier presenteert.

Gebruik een professionele lay-out. Gebruik een nette en professionele lay-out voor je CV. Dit maakt het gemakkelijker om te lezen en te scannen. Kies een helder lettertype en hanteer consistente opmaak. Gebruik bullet points en witruimte strategisch om de leesbaarheid te optimaliseren. Een overzichtelijke lay-out zorgt voor een positieve eerste indruk. Zorg er ook voor dat de belangrijkste informatie, zoals werkervaring en vaardigheden, opvalt. Een goed gestructureerde lay-out met duidelijke sectiekoppen maakt het voor recruiters gemakkelijker om snel de relevantie van jouw profiel voor de functie te beoordelen.

Gebruik sterke actiewoorden en cijfers. Met actiewoorden en cijfers kun je prestaties en resultaten benadrukken. Dit maakt je CV krachtiger en overtuigender.

Voorbeelden van sterke actiewoorden

  • Analyseerde
  • Ontwikkelde
  • Leidde
  • Verbeterde
  • Werkte samen
  • Overtroffen

Voorbeelden van cijfers

  • Verhoogde de omzet met 15%
  • Behaalde een conversiepercentage van 25%
  • Voorkwam verliezen van € 10.000

Benoem relevante vaardigheden en ervaring. Benoem een aantal specifieke vaardigheden en ervaring die belangrijk zijn voor de functie waarop je solliciteert. Denk hierbij niet alleen aan technische vaardigheden, maar ook aan zogenaamde soft skills, zoals analytisch vermogen, probleemoplossend vermogen en communicatieve vaardigheden.

Benoem je opleiding en certificeringen. Een relevante opleiding en certificeringen kunnen je CV versterken, ook kleinere cursussen of workshops.

Vermijd jargon. Jargon kan onduidelijk zijn voor recruiters die niet in de financiële sector werken. Gebruik eenvoudige taal die iedereen kan begrijpen.

Pas je CV aan op de functie waarvoor je solliciteert. Zorg ervoor dat je CV de relevante vaardigheden en ervaring voor de functie belicht.

Laat je CV door een ander nakijken. Vraag een vriend, familielid of professionele cv-schrijver om je CV na te kijken voordat je het verstuurt. Zij kunnen je feedback geven over wat je kunt verbeteren.

Door deze tips op te volgen, kun je een CV maken dat je kansen op het vinden van een baan in de financiële sector aanzienlijk vergroot. Denk naast de inhoud ook aan de vorm waarin je de informatie stopt. Een mooie, nette lay-out zorgt voor een goede leesbaarheid voor de ontvanger. Vergeet ook zeker niet een profielfoto toe te voegen, zodat de recruiter meteen een beter beeld van jou krijgt.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in de vorm van een baan in loondienst of opdracht? Bekijk ons vacature overzicht voor de meest recente opdrachten in Finance en Data & Informatie.

Afke van den Tweel 06 23 78 33 66
Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan

PFS en Digitallstars gaan samen verder als Digitallstars