28 november 2023
Finance

Wat is een Wft-diploma en hoe behaal ik hem?

Wat is een Wft-diploma en hoe behaal ik hem?

Hoewel je misschien eerder aan een beroep denkt, zou je ook kunnen overwegen om in een bepaalde sector te willen werken. De financiële dienstverlening is een bruisende sector die veel meer omvat dan alleen maar cijfertjes en spreadsheets. De tijd dat je elke dag op kantoor verwacht werd in een driedelig maatpak of mantelpakje is gelukkig ook verleden tijd. Het is een wereld waarin je kunt bijdragen aan het nemen van cruciale, financiële beslissingen en waar je klanten kunt helpen bij het realiseren van hun financiële doelen. Of je nu geïnteresseerd bent in verzekeringen, hypotheken, pensioenen, of het voorkomen van fraude en witwassen: er is voor ieder wat wils.
 

Het belang van een Wft-diploma

Werken in ‘finance’ biedt op voorhand een hoop carrièremogelijkheden. Je hebt vaak de mogelijkheid om door te groeien binnen een organisatie en je te specialiseren in een onderdeel dat jou goed ligt. Maar wat is de sleutel tot het betreden van deze boeiende wereld? Het antwoord is simpel: een Wft-diploma. Als je serieus nadenkt over werken in de financiële dienstverlening, dan is het behalen van een Wft-diploma vaak de eerste stap. Maar waarom is dit papiertje zo belangrijk? Het antwoord ligt in de kennis die het vertegenwoordigt.

De Wet financieel toezicht (Wft) legt bepaalde vereisten op aan professionals in de financiële dienstverlening. Iedereen werkzaam in deze sector dient te beschikken over specifieke basiskennis, zoals advisering en wettelijke regelingen. Met de Wft Basis opleiding verwerf je snel en efficiënt alle relevante financiële basiskennis, waarmee je voldoet aan de wettelijke normen. Deze opleiding stelt je in staat om klanten te adviseren over financiële diensten, klantvragen te behandelen, en expertise op te doen op het gebied van betalen, sparen en verzekeringen.

"Het behalen van je Wft-diploma kan uitdagend lijken, maar het is een investering in je toekomst"

Naast de Wft Basis opleiding zijn er ook diverse andere Wft-opleidingen beschikbaar. Deze gespecialiseerde cursussen richten zich op specifieke aspecten van de financiële dienstverlening, zoals hypotheken, vermogensopbouw, en schadeverzekeringen. Door het volgen van deze aanvullende opleidingen kun je je expertise verdiepen en voldoen aan de specifieke eisen die gelden voor verschillende functies binnen de financiële sector.
 

Hoe behaal je je Wft-diploma?

Het behalen van je Wft-diploma kan uitdagend lijken, maar het is een investering in je toekomst. Er zijn verschillende onderwijsinstellingen die gerichte opleidingen aanbieden om je voor te bereiden op de examens. Om nieuwe werknemers aan te trekken bieden ook steeds meer financieel dienstverleners steeds vaker aan om de Wft-opleiding voor jou te bekostigen, wanneer je voor hen aan de slag gaat.

Of je nu wilt werken als financieel adviseur of verzekeringsspecialist: een Wft-diploma vergroot het vertrouwen van werkgevers in jouw capaciteiten en toewijding. Daarmee heb je dus al snel een streepje voor op andere kandidaten bij een sollicitatieprocedure. Zo kan je carrière in de financiële wereld beginnen!

Lijkt het jou ook leuk om werkzaam te zijn binnen de financiële dienstverlening? PFS kan je helpen bij het behalen van je Wft-diploma. We helpen je graag!

Afke van den Tweel 06 23 78 33 66
Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan

PFS en Digitallstars gaan samen verder als Digitallstars