8 juli 2024
Werk en Carrière

Gratis cursussen voor persoonlijke ontwikkeling

Ook wanneer je geen budget hebt om betaalde opleidingen te volgen, kun je nog steeds heel veel leren. Het is daarnaast ook belangrijk om je digitale vaardigheden bij te houden. Gelukkig zijn er tal van online platforms waarmee je gratis online cursussen kunt volgen om je kennis te vergroten en nieuwe skills op te doen. Hier is een lijst met platforms waarop je verschillende online cursussen direct kunt volgen, zonder dat het je iets kost.
 
LinkedIn Learning: dit platform van LinkedIn kent niet iedereen, maar biedt een breed scala aan cursussen biedt om je professionele vaardigheden te verbeteren. Met video-lessen die zijn gemaakt door industrie-experts, kun je leren over onderwerpen variërend van softwareontwikkeling en data-analyse tot leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Veel cursussen bieden ook certificaten bij voltooiing, wat een extra boost kan geven aan je cv.

Coursera: een toonaangevend online leerplatform dat samenwerkt met universiteiten en bedrijven over de hele wereld om hoogwaardige cursussen aan te bieden. Van computerwetenschappen en data-analyse tot bedrijfsbeheer en kunst, Coursera biedt een breed scala aan onderwerpen die je kunt verkennen. Cursussen worden gegeven door topinstructeurs van gerenommeerde instellingen zoals Stanford, Yale, en Google. Naast individuele cursussen biedt Coursera ook specialisaties en volledige online graden. Met de mogelijkheid om certificaten te verdienen bij voltooiing, helpt Coursera je om je kennis te vergroten en je professionele kwalificaties te versterken.
 
Grow with Google: dit initiatief van Google draait om gratis trainingsprogramma’s, hulpmiddelen en evenementen om mensen te helpen hun digitale vaardigheden te ontwikkelen. Of je nu een kleine ondernemer, student, werkzoekende of professional bent, Grow with Google biedt een breed scala aan cursussen en workshops op het gebied van digitale marketing, data-analyse, IT-ondersteuning en meer. Het programma is ontworpen om mensen te helpen hun carrièrekansen te vergroten en beter voorbereid te zijn op de moderne arbeidsmarkt door middel van praktische en toegankelijke leermiddelen.

Khan Academy: dit is een non-profit educatief platform dat gratis, kwalitatief hoogstaande online cursussen en lesmateriaal aanbiedt voor leerlingen van alle leeftijden. Het platform bestrijkt een breed scala aan onderwerpen, van wiskunde en wetenschap tot kunst en geschiedenis. Khan Academy biedt interactieve oefeningen, video’s en een gepersonaliseerd leerdashboard om gebruikers te helpen in hun eigen tempo te leren. Met de missie om gratis onderwijs van wereldklasse beschikbaar te maken voor iedereen, helpt Khan Academy miljoenen studenten wereldwijd om hun academische vaardigheden te verbeteren en hun leerdoelen te bereiken.

edX: een online leerplatform dat is opgericht door Harvard en MIT en biedt gratis cursussen van toonaangevende universiteiten en instellingen wereldwijd. Het platform biedt een breed scala aan onderwerpen, waaronder computerwetenschappen, bedrijfsbeheer, taal, data-analyse en meer. edX cursussen zijn ontworpen om flexibel en toegankelijk te zijn, waardoor je in je eigen tempo kunt leren. Naast gratis cursussen biedt edX ook betaalde certificaten en volledige online graden aan, waarmee je je professionele kwalificaties verder kunt versterken en nieuwe carrièrekansen kunt creëren.

Let er wel op dat sommige platforms ook betaalde cursussen aanbieden. Veel van deze cursussen bieden ook de mogelijkheid om officiële certificaten te behalen na voltooiing. Deze certificaten zijn een waardevolle toevoeging aan je professionele profiel en kunnen je cv een boost geven. Door je behaalde certificaten aan je LinkedIn-profiel toe te voegen, kun je je nieuwe vaardigheden en kennis zichtbaar maken voor potentiële werkgevers en je netwerk. Dit helpt niet alleen om je professionaliteit en toewijding aan voortdurende ontwikkeling te tonen, maar vergroot ook je kansen op betere carrièrekansen en promoties.

Wil jij altijd verder in je carrière komen? Digitallstars verbindt professionals met organisaties van verschillende sectoren. Plan een kennismakingsgesprek in om samen te bespreken waar jij energie van krijgt!

Frederieke Verhoeven
Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan