Programma / Verander Manager – zzp – vervuld

Introductie

Voor een overheidsinstelling zijn wij op zoek naar een ervaren Programmamanager Verandermanagement en Communicatie. Deze rol is cruciaal voor de succesvolle herinrichting van twee nieuwe departementen en een gedeelde werkorganisatie, met een streefdatum van 1 januari 2025. Als programmamanager coördineer je overkoepelend verandermanagement en communicatieactiviteiten die essentieel zijn voor dit ambitieuze proces.

Functie

In deze dynamische en invloedrijke functie ben je verantwoordelijk voor het opzetten van een verandermanagementstructuur en -processen. Je ontwerpt een integrale verandermanagement- en communicatiestrategie en rolt deze uit. Je taken omvatten het ontwikkelen van trainingen en materialen, het trainen en ondersteunen van leidinggevenden in hun rol tijdens de reorganisatie, en effectief stakeholdermanagement. Dit houdt in: het signaleren van belangrijke ontwikkelingen, het betrekken van belanghebbenden, het bijsturen waar nodig en het escaleren van kritieke issues. Daarnaast heb je personeelsverantwoordelijkheid voor het ondersteuningsteam.

Functie-eisen

  • Projectmanagement, communicatie en verandermanagement in complexe bestuurlijke omgevingen.
  • Het trainen van groepen en het professionaliseren van programmamanagement binnen overheidsinstanties.
  • Omgevingsbewustzijn en sterke netwerkvaardigheden.
  • Het toepassen van passende veranderinterventies binnen organisatieontwikkeltrajecten.
  • Kennis van programmamanagement en het professionaliseren van het programmamanagement

Deze functie vereist een strategische denker met een pragmatische aanpak, die in staat is om zowel op macro- als microniveau te opereren. Kennis van en ervaring in de context van overheidsstructuren is essentieel, evenals een sterk vermogen tot samenwerking en communicatie.

Sollicitatie

Ben jij degene die wij zoeken? Ben jij per z.s.m. beschikbaar? Neem dan contact op met Mitch Westen of Frederieke Verhoeven.

📧 flo.vanderhorn@digitallstars.nl
📱 06 10 59 56 23

Startdatum: per medio augustus
Aantal uren: 32 uur per week
Locatie: Den Haag

Flo van der Horn van den Bos 06 10 59 56 23
Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan