Wat is een Wft-diploma en hoe behaal ik hem?
Verhalen van onze kenners

Lees het laatste nieuws, trends en tips

Filter
  • Onderwerp

freelance opdrachten
21 juli 2024
Werk en Carrière

De voordelen van tijdelijke of freelance opdrachten

Tijdelijke en freelance opdrachten bieden beide voordelen voor professionals die flexibiliteit en variatie in hun carrière zoeken. Het stelt je in staat om beter je eigen werktijden te bepalen, verschillende projecten en sectoren te verkennen, en snel waardevolle ervaring op te doen. Bovendien bieden ze uitstekende mogelijkheden om een breed professioneel netwerk op te bouwen.
skills toekomst
14 juli 2024
Werk en Carrière

10 belangrijke skills voor de toekomst

De arbeidsmarkt is volop in beweging en dit vereist andere skills voor de toekomst. Digitalisering en globalisering zorgen ervoor dat banen evolueren en er ontstaan nieuwe kansen die we ons tien jaar geleden niet eens konden voorstellen.
vooroordelen sollicitatie
9 juli 2024
Werk en Carrière

Vooroordelen en stereotypen bij sollicitaties

Vooroordelen bij sollicitaties kunnen de kwaliteit van de werving en selectie binnen een bedrijf aanzienlijk beïnvloeden. Werkgevers moeten zich bewust zijn van deze vooroordelen om een eerlijk en objectief selectieproces te waarborgen. In deze blog proberen we inzicht te geven in de gewoontes die we onszelf hebben aangeleerd.
8 juli 2024
Werk en Carrière

Gratis cursussen voor persoonlijke ontwikkeling

Ook wanneer je geen budget hebt om betaalde opleidingen te volgen, kun je nog steeds heel veel leren. Er zijn tal van online platforms waarmee je gratis online cursussen kunt volgen om je kennis te vergroten en nieuwe skills op te doen. Hier is een lijst met platforms waarop je verschillende online cursussen direct kunt volgen.
anoniem solliciteren
4 juli 2024
Werk en Carrière

Voor- en nadelen van anoniem solliciteren

Anoniem solliciteren is een methode waarbij persoonlijke informatie zoals naam, leeftijd, geslacht en soms zelfs opleidingsinstituten worden weggelaten uit sollicitaties. Deze aanpak is ontworpen om vooroordelen en discriminatie tijdens het wervingsproces te verminderen, zodat kandidaten puur op hun vaardigheden en ervaring worden beoordeeld.
personal branding
3 juli 2024
Werk en Carrière

Personal branding: hoe bouw je dit op?

Heb je ooit gehoord van 'personal branding'? Het klinkt misschien als een fancy marketingterm, maar het is eigenlijk heel simpel en mega belangrijk, vooral als je een zzp'er bent. Personal branding draait om jezelf neerzetten als een merk. Het gaat er vooral om hoe je jezelf presenteert, zowel online als offline, en hoe mensen jou en jouw werk zien en onthouden.
Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan