CDD Analist (Wholesale) – vaste baan

Introductie

Wil jij onderdeel zijn van een mooi project waar je daadwerkelijk bijdraagt aan verandering? Wij zijn voor een grote speler op zoek naar CDD analisten met Wholesale ervaring! Heb jij minimaal 2 jaar ervaring als CDD Analist en kennis van Wholesale of Trust klanten? Dan hebben wij een mooie opportunity voor jou! Geïnteresseerd?

Functie

Wil jij je kennis en ervaring binnen de compliance sector vergroten? Als customer due diligence analist ben je van groot belang voor het bewaken van de reputatie van de bank en haar klanten. Je draagt dus zorg voor een volledig klantbeeld om te voorkomen dat er sprake is van fraude, terrorismefinanciering of andere vormen van financieel economische criminaliteit. Als ervaren analist zal je de meest complexe zaken oppakken en bepaal jij tot welke risicocategorie een klant behoort. Je draagt eindverantwoordelijkheid, coacht directe collega’s en je bent een sparringpartner voor het management. Er wordt daarnaast van je verwacht dat je actief op de werkvloer kennis overdraagt, maar ook inhoudelijke compliance trainingen kan geven die meer de diepte ingaan.

Je hebt al enkele jaren ervaring op het gebied van Customer Due Diligence (CDD). In de rol van CDD Analist beoordeel je of de dossiers en overige vereiste documenten inhoudelijk voldoen aan de daarvoor geldende eisen. Waar nodig, zorg je voor aanpassingen in de documentatie. Daarnaast informeer je de betrokken in- of externe partijen over ontbrekende of onjuiste stukken.

Doordat je meerdere bronnen gebruikt voor je onderzoek, krijg je al snel een goed beeld van wat het doel is van de klant en of er bij samenwerking een reputatierisico ontstaat voor de bank. Zoals gezegd toets je niet alleen klanten tijdens de onboarding. Daarnaast beoordeel en schrijf je ook periodieke en alert driven reviews van bestaande klanten.

Je bent een sparringpartner voor zowel interne als externe stakeholders. Samen met een team van ervaren compliance-specialisten doe je er iedere dag alles aan om ervoor te zorgen dat het klantenbestand van de bank zuiver blijft.

Functie-eisen

  • Je hebt een hbo­/wo­-opleiding afgerond (Economie, Rechten, Finance, Criminologie of Risicomanagement);
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als CDD Analist;
  • Je hebt kennis van en ervaring met Wholesale/internationale klanten en bij voorkeur ook met Trust klanten;
  • Je bent op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving (Wwft, Sanctiewet, relevante jurisprudentie);
  • Je voert een gesprek (mondeling én schriftelijk) net zo makkelijk in het Engels;
  • Je bent communicatief sterk en sociaal vaardig.

Aanbod

Wat bieden wij jou?

  • Je krijgt een goed salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • De mogelijkheid om te werken op verschillende opdrachten bij onze opdrachtgevers;
  • Je krijgt persoonlijke en inhoudelijke begeleiding om jouw competenties en vaardigheden verder te ontwikkelen;
  • Je ontmoet meerdere keren per jaar al jouw collega’s bij PFS onder het genot van een hapje & drankje met uitwisseling van ervaringen.

Sollicitatie

Wil je solliciteren of heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Jochem Lagerweij

📧 jochem.lagerweij@digitallstars.nl
📱 06 39 80 72 47

Jochem Lagerweij 06 39 31 40 64
Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan

PFS en Digitallstars gaan samen verder als Digitallstars