Medior CDD analist Hypotheken – Vaste baan

Introductie

Op zoek naar een functie die volop in de belangstelling staat in een omgeving die de springplank voor de toekomst is? Ga je de uitdaging aan om te werken in een dynamische team die onderzoek doet naar witwaspraktijken en financieren van terrorisme binnen het domein Hypotheken?

Organisatie

Over Achmea: “Mensen verschillen, gelukkig maar. Wij geloven erin dat diversiteit ons helpt om tot de beste oplossingen te komen. Elke dag werken we daarom aan een nog meer diverse en inclusieve omgeving, waarin iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Samen werken we aan een gezonde, veilige en duurzame samenleving.”

Als financiële dienstverlener zorgen we voor een gezond en integer financieel stelsel. En we dragen zo bij aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het witwassen van gelden en het financieren van terrorisme zijn belangrijke risico’s die het vertrouwen in het financiële stelsel kunnen schaden. In Nederland gaat naar schatting jaarlijks voor 16 miljard euro aan zwart geld rond. Daarom moeten wij weten wie onze relaties zijn.

Jij werkt samen met ongeveer 100 andere collega’s in één centraal KYC Centre. Dit gespecialiseerde KYC Centre vergroot de eenduidigheid en biedt inzicht in de aantoonbare risicobeheersing van CDD binnen Achmea. Vakmanschap staat centraal in het KYC Centre. Hier is veel aandacht voor het vergroten van de expertise van CDD-professionals.

Functie

Als CDD Analist heb je een belangrijke rol bij het opsporen en voorkomen van witwaspraktijken, terrorismefinanciering, corruptie en fraude. Hoe gaaf is het om bij te dragen aan een betere wereld? In de rol van Medior CDD Analist Hypotheken doe je samen met het team onderzoek naar potentiële witwaspraktijken en het financieren van terrorisme. Het gaat om een divers team waarin je vol mee kunt bouwen aan de toekomst. Dus naast de uitdaging op het vakgebied, draag jij je steentje bij in het optimaliseren van processen en werkinstructies.

  • Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van integriteitsonderzoek ten aanzien van relaties en voor het onderzoek naar mogelijke ongebruikelijke transacties.
  • Om de transacties te onderzoeken breng je relaties in kaart, analyseer je de transactie, raadpleeg je open en gesloten bronnen en onderzoek je financiële gegevens
  • Je identificeert verschillende risico-indicatoren op hoog risico dossiers, dossiers met een PEP/Sanctie hits en transactiemonitoring.
  • Je schrijft CDD analyses voor particulieren en zakelijke relaties in een kundig rapport.

Functie-eisen

  • Je hebt meerdere jaren ervaring als KYC/CDD/FEC/AML analist;
  • Je werkt in een dynamische omgeving en kan in ketens- en “out of the box” denken;
  • Je bent analytisch sterk, kritisch, durft vragen te stellen, positief ingesteld en gedreven;
  • Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden om analyses transparant en duidelijk te verwoorden en op papier te zetten;
  • Je hebt ruime ervaring binnen de financiële dienstverlening
  • Hypothecaire kennis is een pré.

Sollicitatie

Regio: Noord-Brabant
Uren: 32 – 40 uur

Wil je solliciteren of heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Jochem Lagerweij.

📧 jochem.lagerweij@digitallstars.nl
📱 06 39 31 40 64

Jochem Lagerweij 06 39 31 40 64
Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan