Projectleider Implementatie Digitale Ontwikkeling – zzp

Introductie

Als Projectleider Implementatie Digitale Ontwikkeling – Maatschappelijk Domein ben je verantwoordelijk voor het leiden van twee projecten die nauw met elkaar verbonden zijn. Ten eerste leid je het project voor de implementatie van een Digitale Sociale Kaart, een initiatief dat tot doel heeft om een blijvend actuele bron van informatie te bieden over activiteiten en initiatieven in wijken en buurten. Dit omvat het samenvoegen en aanvullen van bestaande informatiebronnen, het begeleiden van het aanbestedingsproces voor de leverancier, en vervolgens de implementatie en borging van de Digitale Sociale Kaart.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van Informatiegestuurd Werken op wijk- en buurtniveau. Hierbij werk je aan het efficiënt organiseren van interne werkprocessen en het bevorderen van een datagestuurde aanpak. Je bouwt samenwerkingsverbanden op om de Apeldoornse Monitor te ontwikkelen, waarin actuele gegevens over de situatie van inwoners inzichtelijk worden gemaakt.

Organisatie

Bij de opdrachtgever wordt gestreefd naar een sterk en betrokken gemeente waar iedereen ertoe doet. De gemeente draait om de inwoners, hun rollen, verantwoordelijkheden en talenten. De opdrachtgever is op zoek naar een visionaire projectleider die maatschappelijke projecten met uitdagingen kan trekken en de ambities van de gemeente en die van zichzelf kan verwezenlijken.

Functie

 • Leiden van projecten gericht op de implementatie van digitale oplossingen, inclusief de Digitale Sociale Kaart en Informatiegestuurd Werken op wijk- en buurtniveau.
 • Coördineren van interne en externe stakeholders om de voortgang van projecten te waarborgen en draagvlak te creëren.
 • Opzetten en faciliteren van samenwerkingsverbanden om de Digitale Sociale Kaart te ontwikkelen en te onderhouden.
 • Bevorderen van een datagestuurde aanpak en optimaliseren van interne werkprocessen om de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren en kosten te optimaliseren.
 • Leiden van veranderingsprocessen om duurzame (gedrags)verandering te bewerkstelligen en de adoptie van nieuwe digitale oplossingen te bevorderen.
 • Opbouwen en onderhouden van relaties met bestuurlijke en operationele stakeholders om politiek-bestuurlijke steun te verkrijgen en organisatorische doelstellingen te realiseren.

Functie-eisen

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding in Informatiekunde, Bedrijfskunde, Bestuurskunde of een vergelijkbaar vakgebied.
 • Minimaal 7 jaar ervaring als projectleider met het succesvol leiden van complexe projecten binnen het publieke domein, bij voorkeur op het snijvlak van sociale en technologische innovatie.
 • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en minimaal 2 jaar ervaring met het werken binnen een gemeentelijke context.
 • Aantoonbare ervaring in het bevorderen van datagestuurde besluitvorming en het optimaliseren van interne werkprocessen en samenwerkingsverbanden.
 • Kennis van en ervaring met business-IT alignment en het ontwikkelen en implementeren van digitale strategieën en oplossingen.
 • Aantoonbare leiderschaps- en verandermanagementvaardigheden, met het vermogen om mensen en organisaties te motiveren en te inspireren tot verandering.

Sollicitatie

Wil je solliciteren of heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Viridiana Stangelaar.

📧 viridiana.stangelaar@digitallstars.nl
📱 06 39 80 72 47

Viridiana Stangelaar
Viridiana Stangelaar 06 39 80 72 47
Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan

PFS en Digitallstars gaan samen verder als Digitallstars