11 maart 2024
Werk en Carrière

Wisselen van opdracht bij detachering: hoe werkt het?

Overweeg je om op basis van detachering te gaan werken of ben je net als starter gedetacheerd? Dan ben je wellicht benieuwd hoe je kunt wisselen van opdracht of hoe dit doorgaans werkt. Ook wil je wellicht weten hoe de werving voor een nieuwe opdracht verloopt en wat de voor- en nadelen zijn van het wisselen van opdracht.

De basis is natuurlijk om te kijken naar jouw contract. Hierin staat de looptijd van jouw detacheringsovereenkomst, maar ook of er een opzegtermijn is en of je tussentijds mag wisselen van opdracht. Vaak is er een minimale detacheringsduur, bijvoorbeeld zes maanden.

Is er in jouw contract ruimte om te wisselen van opdracht? Neem dan contact op met jouw detacheerder. Leg uit waarom je graag wilt wisselen en wat je zoekt in een nieuwe opdracht. Je detacheerder kan je helpen met het vinden van een nieuwe en passende opdracht. Contact houden met je detacheerder is dus ontzettend belangrijk.

De wervingsprocedure voor een nieuwe detacheringsopdracht is vergelijkbaar met die van een reguliere baan. Besteed dus veel aandacht aan het verbeteren van je cv en het opstellen van een goede motivatie. Bij PFS helpen we je daar graag mee: van het grondig checken van je cv tot het (mee)schrijven aan/van je motivatie. Vervolgens worden ze naar de opdrachtgever verzonden, waarna je uitgenodigd kunt worden voor een gesprek, vaak samen met 1 of 2 andere kandidaten. Zorg dat je je goed voorbereidt op de sollicitatie, en verdiep je in de werkzaamheden en de achtergrond van de opdrachtgever. PFS doet ook altijd een voorbereidingsgesprek voordat je op sollicitatie gaat. Zo bereiden we je goed voor. Als je geselecteerd bent voor de nieuwe opdracht, regelt jouw detacheerder de verdere details. Denk hierbij aan de contractvoorwaarden, de startdatum en de overdracht van werkzaamheden.

"Betrek je detacheerder zoveel mogelijk bij het maken van de juiste keuzes"

Voordelen en nadelen

Door te kiezen voor detachering en te wisselen van opdracht kun je nieuwe vaardigheden leren, je kennis verbreden en je netwerk uitbreiden. Het kan ook een manier zijn om meer uitdaging te vinden in je dagelijkse werkzaamheden.

Natuurlijk kunnen er ook nadelen zijn om te wisselen. Er kan een opzegtermijn zijn, waardoor je een tijdje op twee fronten moet werken. Ook kan abrupt afscheid nemen van collega’s en een opdrachtgever persoonlijk niet iets voor jou zijn. Tenslotte ben je ook afhankelijk van de beschikbaarheid van passende opdrachten via je detacheerder; timing is dus ook erg belangrijk.

Betrek je detacheerder zoveel mogelijk bij het maken van de juiste keuzes. Deze kan je ook helpen met het vinden van een nieuwe opdracht, het regelen van de contractvoorwaarden en een juiste overdracht van werkzaamheden.

PFS detacheert professionals binnen verschillende werkvelden. Bekijk ons vacature overzicht voor de meest recente vacatures en opdrachten. Wil je direct kennismaken met PFS? Doe dan een open sollicitatie!

Afke van den Tweel 06 23 78 33 66
Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan