Data & Informatie

Wat doet een Data Engineer?

Als Data Engineer binnen de overheid ben je een sleutelfiguur in het vormgeven van datagedreven oplossingen die de operationele efficiëntie vergroten en bijdragen aan de verbetering van gemeentelijke dienstverlening. In deze rol ben je gepassioneerd over het omzetten van ruwe gegevens in waardevolle inzichten, waardoor data een sturende kracht wordt achter strategische besluitvorming en beleidsvorming.

Verantwoordelijkheden en competenties

Om je een beter idee te geven van de verantwoordelijkheden en competenties vind je ter illustratie hieronder een overzicht. Afhankelijk van de wensen of eisen van de werk- of opdrachtgever kunnen deze natuurlijk afwijken.

1. Datamodellering en ontwerp:
Je ontwerpt en ontwikkelt robuuste datamodellen die de basis vormen voor betrouwbare gemeentelijke applicaties en analyses.

2. Data-integratie:
Je bent verantwoordelijk voor het integreren van verschillende datasets, zowel intern als extern, om een holistisch beeld te creëren dat de besluitvorming ondersteunt.

3. Databasebeheer:
Je beheert databases en zorgt voor optimale prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging van gemeentelijke gegevens.

4. ETL-processen:
Je ontwikkelt en onderhoudt effectieve Extract, Transform, Load (ETL)-processen om gegevensstromen te automatiseren en te stroomlijnen.

5. Datakwaliteit en -integriteit:
Je waarborgt de kwaliteit en integriteit van gemeentelijke gegevens door middel van effectieve controles en validaties.

6. Samenwerking met stakeholders:
Je werkt nauw samen met interne belanghebbenden, zoals beleidsmakers en analisten, om te begrijpen welke gegevens nodig zijn om strategische doelen te bereiken.

7. Implementatie van data-oplossingen:
Je implementeert geavanceerde data-oplossingen die de gemeentelijke applicaties versterken en verrijken met waardevolle inzichten.

8. Data-analyse en rapportage:
Je ontwikkelt rapporten en dashboards om data-gedreven besluitvorming te vergemakkelijken en de resultaten aan belanghebbenden te communiceren.

9. Continu leren en innovatie:
Je blijft op de hoogte van de nieuwste technologieën en methodologieën op het gebied van data-engineering en draagt bij aan innovatieve benaderingen binnen het team.

Als Data Engineer draag je bij aan het versterken van een datagerichte cultuur en ben je van onschatbare waarde voor het bereiken van doelstellingen door middel van innovatieve en betrouwbare data-oplossingen. Je passie voor het ontsluiten van waarde uit gegevens draagt direct bij aan een efficiëntere en effectievere operatie.

We zijn regelmatig op zoek naar Data Engineers. Neem een kijkje bij onze vacatures of doe een open sollicitatie voor een kennismakingsgesprek.

Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan

PFS en Digitallstars gaan samen verder als Digitallstars