Wat is een Wft-diploma en hoe behaal ik hem?
Verhalen van onze kenners

Lees het laatste nieuws, trends en tips

Filter
  • Onderwerp

informatiemanagement
25 januari 2024
Data & Informatie

3 trends in data en informatie bij gemeenten

De digitale transformatie heeft een grote impact op de manier waarop gemeenten werken. Ook het beheren van data en informatie wordt steeds belangrijker. Gemeenten moeten ervoor zorgen dat ze over de juiste informatie beschikken om hun taken goed uit te kunnen voeren. Er is een aantal trends die de toekomst van informatiemanagement in gemeenten bepaalt.
24 januari 2024
Werk en Carrière

Tips voor het maken van het perfecte CV

De eerste stap om een nieuwe werkuitdaging aan te gaan is om een CV te uploaden dat de aandacht trekt van recruiters en hen overtuigt dat jij de juiste kandidaat bent voor een bepaalde functie. Het is dus belangrijk om je CV regelmatig te updaten, maar ook om aan te passen aan de functie waarvoor je solliciteert. Hier zijn enkele tips voor het maken van het perfecte CV.
16 januari 2024
Finance

Wat doet de PEP-desk bij een bank?

Banken hebben een PEP-desk (Politically Exposed Person-desk) om risico's te beheersen die verband houden met politiek prominente personen. PEP's zijn dus personen die een belangrijke publieke functie bekleden of hebben bekleed, zoals regeringsfunctionarissen, politici of leden van de koninklijke familie.
Omgevingswet
11 januari 2024
Data & Informatie

Wat betekent de Omgevingswet voor informatiemanagement?

Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet ingegaan. Deze wet verenigt de 26 wetten en regels die op dit moment van toepassing zijn op de fysieke leefomgeving. De wet heeft een grote impact op de manier waarop gemeenten werken. Ook speelt informatiemanagement een belangrijke rol bij de invoering van deze wetgeving. Gemeenten moeten zowel over een nieuwe set van informatie beschikken, als hun informatiehuishouding moderniseren.
De razendsnelle digitalisering van de klantenservice
8 januari 2024
Finance

De razendsnelle digitalisering van de klantenservice

Traditionele telefoonlijnen en papieren formulieren maken plaats voor chatbots, apps en slimme automatisering. Ook in de financiële dienstverlening is er de afgelopen jaren een hoop veranderd en de klantenservice is daar geen uitzondering op. Die veranderingen zijn niet alleen nodig om te voldoen aan de verwachtingen van klanten, maar ook van medewerkers. Ze moeten het werk op de klantenservice leuker, slimmer en flexibeler maken. Welke veranderingen al impact hebben gemaakt op het werk, lees je in deze blog.
Werken in de publieke en private sector: een vergelijking
3 januari 2024
Data & Informatie Werk en Carrière

Werken in de publieke en private sector: een vergelijking

Wanneer we praten over de arbeidsmarkt, komen de termen 'publieke' en 'private' sector vaak naar voren. Maar wat betekenen deze termen eigenlijk? En hoe verschillen ze als het gaat om werken, vooral voor IT-professionals? Voor welke sector je ook kiest: het is belangrijk om de verschillen te begrijpen. Beide bieden verschillende voordelen en uitdagingen, en het is aan jou zelf om te bepalen welke omgeving het beste aansluit bij jouw persoonlijkheid.
Search button

Verbeterde leesbaarheid

Hoog contrast

Annuleren
Opslaan

PFS en Digitallstars gaan samen verder als Digitallstars